Project 40-dagentijd en Pasen 2018 Kinderkerk: ‘Ik zorg voor jou’

In de veertigdagentijd lezen we verhalen over Jezus die op weg gaat naar Pasen. Het thema is: Ik zorg voor jou. Jezus maakt op weg naar Pasen moeilijke dingen mee. Hij wordt op de proef gesteld in de woestijn, hij ziet handelaars op het tempelplein, hij weet dat mensen hem naar het leven staan. Maar bij al die dingen is Jezus niet alleen. God zorgt voor hem. Er zijn engelen bij Jezus in de woestijn, Mozes en Elia verschijnen op de berg. En met Pasen zal blijken dat zijn Vader ook in de donkerste nacht voor Jezus blijft zorgen.
Vanuit die hemelse zorg laat Jezus ook zien hoe mensen voor elkaar kunnen zorgen. Met de kinderen ontdekken we in deze periode dat je op veel manieren voor iemand kunt zorgen. Bijvoorbeeld door met iemand te praten. Door iemand eten te geven. Of door ervoor te zorgen dat iemand zich thuis kan voelen. Zo zorgt de Vader in de hemel voor Jezus, zo zorgt Jezus voor mensen die hij tegenkomt en zo kunnen wij ook voor elkaar zorgen.
De lezingen en thema’s van deze periode zijn:

image001

 Kerk in actie
Kerk in Actie werkt in de veertigdagentijd met het thema ‘Onvoorwaardelijke liefde’. Hierin staat de zorg van moeders, vaders, opa’s en oma’s centraal - ver weg en dichterbij. In de zorg voor kinderen laten mensen iets zien van Gods liefde. De projecten “Ik zorg voor jou” en Kerk in Actie sluiten op elkaar aan!

image004

 

Copyright © 2018. Protestantse gemeente Burum/Munnekezijl/Warfstermolen

Alle Rechten Voorbehouden.